Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Au invins dar nu au convins RCJ Farul Constanta - Universitatea Cluj 36-15 (19-3) in Superliga Nationala CecBank la rugby

Astazi, in cadrul etapei a-III-a a Superligii Nationale CecBank la rugby, Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a primit replica studentilor de la Universitatea Cluj.  Fără doua din piesele de baza si anume căpitanul Cristi Munteanu şi fundaşul-aripă Sergio de la Harpe tomitanii au inceput in forta partida conducand dupa 10 minute cu scorul de 12-3 prin eseele aripei Andrei Ilie si internationalul centrul Costi Gheara desemnat capitan pentru acesta partida. La ultimul eseu mijlocasul la gramada namibianul Eugene Jantjies a executat penibil transformarea ratand din pozitie centrala de la 10 metri distanta. Cele doua incercari au fost opera treisferturilor care au penetrat apararea ardeleana pe partea dreapta. In loc sa continue forcingul pe treisferturi pe partea constatata vulnerabila rugbystii constanteni au schimbat tacatica incercand sa sparga apararea adversa cu ajutorul pachetului de inaintare. De pe margine antrenorul constantenilor fostul dinamovist Mircea Paraschiv incerca sa le explice elevilor sai sa atace pe partea dreapta a apararii clujene unde jucatorii oaspeti erau mai mereu in offside insa fara folos. Ba mai mult faristii au fost nevoiti sa joace si in 13 jucatori ca urmare a eliminarilor temporare ale internationalului Adrian Apostol pentru proteste (mult prea nervos si mult prea individualist), de altfel schimbat in partea a doua a meciului cu Ionut Puisoru mult mai altruist si care a adus un plus de viteza echipei sale, si Ion Nicolae pentru greseli repetate.  Nici cu avantajul a doi oameni in plus ardelenii nu au reusit sa inscrie astfel ca spre sfarsitul reprizei talonerul Cristian Cornei a culcat balonul in terenul de tinta advers tot pe partea dreapta dupa un sprint (!)de 20 de metrii. Transformarea fiind reusita de Bratu si astfel dupa prima repriza faristii irau la cabine in avantaj cu scorul de 19-3.
Cel mai frumos eseu al partidei s-a petrecut in min. 58 cand centrul Darryl de la Harpe după o cursă de peste 60 m in care a trecut ca din pusca pe langa doi adversari a culcat balonul in terenul de tinta advers tot pe aceeasi parte dreapta. Pachetul de inaintare al Farului nu s-a lasat mai prejos astfel ca ultimele doua eseuri au fost marcate de componentii liniei a-II-a şi anume Onal "Babai" Agiacai si veteranul  Cosmin Raţiu aflat la prima incercare pentru echipa de la malul Marii Negre. Pe final, pe fondul schimbarilor survenite in tabara dobrogeana, studentii au reusit sa concretizeze pe tabela de marcaj prin doua eseuri.
Scor final dupa 80 minute de joc in care a invins dar nu a convins : RCJ Farul Constanta - Universitatea Cluj 36-15 (19-3).
Pentru echipa de pe litoral au evoluat: Gregory Stein - Adrian Ilie, Costi Gheară (cap.), Darryl De la Harpe, Adrian Apostol - Eugene Jantjies -  Doru Bratu - Nicolae Ion, Rene Van Neel, Adrian Ion - Cosmin Raţiu, Onal Agiacai - Victor Leon, Cristian Cornei, Pastramă.
Au mai intrat: Gorun, Sasu, Mototolea, Roderique, Puişoru, E. Ion şi Dumitrescu.
Dupa 3 etape in clasament conduce Steaua cu 13 puncte urmata de RCJ Farul Constanta cu 10 puncte, Stiinta Baia Mare cu 6 puncte, CSM Bucureşti, RCM Timişoara  si Dinamo Bucuresti toate cu 4 puncte despartite esaveraj si pe ultimul loc Universitatea Cluj cu 0 puncte.
In etapa urmatoare RCJ Farul Constanta se va deplasa in Banat, in fieful campioanei,  pentru a da piept cu rugbystii de la RCM Universitatea de Vest Timisoara.

Niciun comentariu:

Insportline