Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 noiembrie 2011

Victorie in ultima secund pentru HCM Constanta 20-19 cu HC Metalurg Skopje

Ieri, la Buzau, In Sala Sporturilor "Robert Iamandi" din localitate, in prezenta a 1200 de spectatori, campioana Romaniei, HCM Constanta a intalnit in cadrul etapei a-VI-a, din cadrul grupei D, a VELUX Liga Campionilor EHF la handbal masculin, pe campioana Macedoniei, HC Metalurg Skopje.  Sambata la Skopje cstigser macedonenii cu scorul de 25-18. Pentru a mai putea sper la calificare "marinarii" veau neaparat nevoie de o victorie.Campioana condusa de pe margine de un nou antrenor principal Constantin Stefan ajutat de secunzii Alexandru Buligan si Eden Hairi a aliniat urmatorul "sapte" : Mihai Popescu - Laurentiu Toma (capitan), Nikolaus Riganas, Iuliu Csepreghi, Marius Novanc, Alexndru Stamate si George Buricea.
Inceputul este defavorbil dobrogenilor care in minutul 13 erau condusi cu scorul de 5-1. In minutul 18 l-a scorul de 8-4 in favoarea macedonenilor antrenorul tomitanilor Constantin Stefan cere un time-out dar fara folos pentru ca diferenta se mareste si in minutul 24 scorul era 12-6 pentru Metalurg. Constantenii au o tresarire de orgoliu si pana la finalul primei reprize vor inscrie 3 goluri fara sa mai primeasca vreunul. Asadar la pauza HCM Constanta - HC Metalurg Skopje 9-12.
Gazdele revin de la cabine mult mai concentrate si mai montate si vor incepe o cursa de urmarire astfel ca in minutul 44 diferenta se micsorase la doar un gol 14-13 pentru oaspeti. Pana in minutul 58 macedonenii conduc cu 1-2 goluri diferenta insa in acest minut vom consemna prim egalitate a meciului 18-18.Ultimele doua minute sunt dramatice HCM-ul preia conducerea dar se vede egalata cu 40 de secunde inainte de final dintr-o lovitura de la 7 metri. In acel moment constantenii veau 4 jucatori de camp fata de cei 5 ai celor de la Metalurg astfel antrenorul Constantin Stefan face o mutare riscnta dar care mi apoi s-a dovedit castigatoare scotandu-l din poarta pe Rudi Stanescu si introducandu-l in teren pe Marius Stavrositu. Cu 4 secunde inainte de terminarea celor 60 de minute tomitanii beneficieza de o lovitura de la 9 metri executata de Stavrositu care-i va pasa lui Iuliu Csepreghi si acesta din urma va inscrie golul unei victorii muncite in ultima secunda  partidei. Scor final HCM Constanta - HC Metalurg Skopje 20-19 (9-12).
Pentru HCM Constanta au evoluat Ionut Rudi Stanescu 5 aruncari aparate din 12 de aruncari la poarta, Mihai Popescu (3/15 printre care si o lovitura de la 7 metri), Laurentiu Toma 4 goluri din 6 aruncari, Iuliu Csepreghi (4/7), George Buricea (3/4), Sorin Ghionea (2/2 ambele din 7 metri), Gheorghe Irimescu (2/3) Marius Stavrositu (2/4), Alexandru Sabou (2/4), Alexandru Stamate (1/4), Marius Sadoveac (0/4),Nikolaus Riganas (0/2), Alexandru Simicu (0/1). Au mai evoluat la HCM Constanta Marius Novanc si Alexander Adzic.Cu aceasta victorie "tomitanii" acumuleaza primele puncte in clasmentul Grupei D readucand sperantele unei calificari in sferturile de final ale competitiei.
Pana atunci insa pe 1 Decembrie vor juca in deplasare in Germania cu lider grupei HSV Hamburg.

Niciun comentariu:

Insportline