Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Divizia A1 la volei feminin : CSV 2004 Tomis Constanta - SCMU Craiova 3-1 (23-25, 25-16, 25-19, 25-18)

Astazi, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate in cadrul derbyului etapei a-III-a a Campionatului National Divizia A1 la volei feminin, echipa gazda, campioana en titre CSV 2004 Tomis Constanta a primit replica echipei SCMU Craiova.
Echipa constănţeană şi-a reluat pregătirile în efectiv complet abia săptămâna aceasta, marţi, după ce internaţionalele Trică, Neaga, Cazacu şi Ispas plus antrenorii Darko Zakoc şi Constantin Alexe s-au întors de la Kaliningrad unde nationala Romaniei a participat la turneul preolimpic.
De notat faptul Tomis nu a putut beneficia de serviciile a trei straniere: Jovana Vesovic (Serbia) care participă cu naţionala ţării sale la Cupa Mondială din Japonia iar Katsiaryna Zakreuskaya (Belarus) şi Yuliya Bogmatser (Ucraina) au fost nevoite să se întoarcă în ţările lor natale, pentru a primi viză de şedere în România,Georgeta Ciobanu este inca in plin proces de refacere dupa operatia la genunchi iar Martiniuc nu a fost inca legitimata.
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilescu (centru,capitan)Cristina Cazacu (extrema), Elena Butnaru (centru), Zarkova, Teneva (extrema),  şi Vujovic - libero.
Primul set debuteaza surprinzator avandu-le la conducere pe oltence cu 3-0 si 12-9. Gazdele revin la 15-14 insa oaspetele nu cedeaz si preiau initiativa cu 20-18 si 24-22 reusind sa incheie setul invingatoare cu scorul de 25-23. Setul a fost pierdut ca urmare  numeroaselor preluari gresite in special ale extremei Teneva dar si ale colegelor sale ca de altfel si multitudinii de atacuri trimise in afara spatiului de joc. Colac peste pupaza la scorul de 24-23 pentru SCMU jucatoarea Tomisului Zarkova se accidenteaza suferind o entorsa la glezna si  ii lasa locul in teren mai tinerei sale coechipiere Ispas (liberou de meserie). In acest set a mai jucat si Alexandra Trica care i-a luat locul Elenei Butnaru.
Partialul al doilea incepe ca si primul cu doljencele in prim plan conducnd cu 3-0. "Sirenele" reusesc sa intoarca  si la primul time-out tehnic conduc cu 8-6. Dupa timpul de odihna craiovencele fac 3 puncte consecutiv dar "marinarele" revin si la al doile time-out tehnic vor conduce cu 16-11. Pana la finalul setului diferenta se va mari punct cu punct astfel ca dobrogencele reusesc sa egaleze la seturi dupa ce isi adjudeca setul doi cu scorul de 25-16. In setul doi  tomitanele au rezolvat problema preluarii in schimb au aparut probleme la serviciu  "reusind" performata de face cadou 6 puncte oaspetelor.
Inceputul setului trei dupa cum era de asteptat apartine craiovencelor care conduc cu 5-1 si 8-4. Constantencele revin si preiau conducerea cu 10-9 pentru putin timp pentru ca sunt conduse din nou cu 13-11. La acest scor intra la serviciu Teneva si nu va iesi decat la 17-13 pentru Tomis. Pana la sfarsitul setului Tomisul mentine diferenta castigata pe serviciul Tenevei reusind sa treaca la conducere cu scorul de 2-1 dupa setul al treilea castigat cu 25-19.
Setul al patrulea care va fi si ultimul debuteaza sub dominarea doljencelor cu 10-6. Se pare ca la acest scor oaspetele au terminat benzina pentur ca tomitanele prin Teneva la serviciu revin spectaculos si la al doilea time-out tehnic conduc cu 16-10. Craiovencele inceraeca o revenire dar prea tarziu astfel ca Tomisul isi adjudeca al patrulea set cu scorul de 25-18 si castiga partida dupa 84 de minute de joc cu scorul de 3-1.
Daca tot se investeste in acest sport si respectiv in aceasta echipa si se doreste participarea in Liga Campionilor nu intelegem de ce nu s-a alcatuit un lot mai numeros care sa faca fata luptei pe trei fronturi (campionat, cupa si Liga Campionilor) si eventual aparitiei unor accidentari nedorite. Nu este posibil sa abordezi fie si el un meci de campionat din postura de campioana cu  doar 8 jucatoare valide.

Niciun comentariu:

Insportline