Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 23 mai 2012

SuperLiga nationala de rugby Cec Bank : RCJ Farul Constanta - CSM Bucuresti 25-11 (8-6)


In “SuperLiga nationala de rugby Cec Bank” pe stadionul “Mihai Naca” din Constanta echipa gazda, RCJ Farul, a primit replica celor de la CSM Bucuresti in cadrul ultimei partide a etapei a-VII-a ultima a turului.
Asa stand lucrurile antrenorul Farului fostul international Cristian Branescu : Steyn - Harpe, Naisa, Harpe, McGraph van Wik - Bezuscu - Lakai - Sailasa, Van Neel, Morrison - Ageacai,Munteanu (cap.) - Raise, van der Linde, Sasu.
Surprinde absenta dintre titulari a internationalilor Adrian Apostol si Constantin Gheara care participand cu echipa nationala a Romaniei de rugby in 7 in week-endul trecutla Varsovia in Polonia la intrecerile Diviziei valorice A au promovat in grupa de elita a Campionatului European.
La oaspeti in primul "15" ii gasim pe Alexandru Mitu, Alexandru Valcu, Bogdan Pietreanu, Valentin Ivan si Cristian Ionescu fostii componenti ai Farului din editia trecut de campionat. Dup cum era de asteptat  "capitalistii" incep in forta astfel ca dupa 20 de minute bucurestenii conduceau cu 6-0 dupa doua lovituri de pedeapsa transformate de Ionut Florea capitanul nationalei "frunzei de stejar" de rugby in 7. In minutul 30 "marinarii" reduc din handicap 3-6 printr-o lovitur de pedeapsa trnsformata de Victor Bezuscu. 4 minute mai tarziu oaspetii vor fi sanctionati cu un cartonas galben vazut de Pietrenu pentru obstructii repetate. Profitand de omul in plus constantenii vor marca primul eseu al partidei prin centrul Nisa, transformarea fiind ratata de catre Bezuscu. Bucurestenii puteau intra la pauza cu un avantaj  de un punct daca mijlocsul la deschidere Ionut Florea nu rata lovitura de pedeapsa.Astfel la pauza scorul a ramas 8-6 in favoarea RCJ Farul Constanta.
Mitanul al doilea incepe cu o lovitura de pedeapsa acordata oaspetilor si ratata de acelasi Ionut Florea. Dupa numai 3 minute centrul Farului fidjianul Naisa inscrie un nou eseu pentru gazde ducand scorul la 13-6 pentru ca Bezuscu rateaza incredibil transformarea dintr-o pozitie centrala. In minutul 56 fundasul  dobrogenilor namibianul Steyn este sanctionat cu cartonas galben pentru placaj intarziat. Cu un om in minus tomitanii fac fata cu greu atacurilor CSM-istilor care vor concretiza pe tabela de marcaj in minutul 58 prin eseul realizat de Dumitru dupa o faza lucrata de Surugiu. Florea rateaza transformarea astfel ca scorul devine 13-11 in favoarea gazdelor.
In inferioritate faristii reusesc sa inscrie un nou eseu prin internationalul Adrian Apostol in minutul 64 dupa o faza facuta de colegul sau din linia de treisferturi centrul fidjian Naisa care trimite un balon de urmarire din jumatatea proprie si tot el il receptioneaza in 22-ul advers dupa care urmeaza pasa catre noul intrat Constantin Gheara care sparge blocada bucuresteana si care-l va lansa cu o pasa excelenta  catre buturile adverse pe Apostol. Aripa constanteana accelereaza si se va opri doar in terenul de tinta advers. Tot el reuseste si transformarea astfel ca scorul devine 20-11. Ultimele 5 minute se joaca pe contre faristii cautand al patrulea eseu pentru punctul bonus ofensiv iar bucurestenii incercand sa se apropie pentru a beneficia de punctul bonus defensiv.Castig de cauza au gazdele care in minutul 76 vor inscrie al patrulea eseu prin pilierul van der Linde. Din pacate Apostol rateaza transformarea astfel ca scorul devine 25-11. Pan la sfarsitul partidei renarcam doar cartonasul primit de pilierul constantean Cristian Ciornei. Scor final dupa 80 d eminute de joc RCJ Farul Constanta - CSM Bucuresti 25-11(8-6).
Cu cele 5 puncte acumulate astazi RCJ Farul Constanta urca pe locul 3 cu 23 de puncte dupa Stiinta Baia Mare si Universitatea Timisoara cu 28 de puncte.  
Etapa urmatoare RCJ Farul Constanta va juca pe teren propriu primind replica rivalilor de la Dinamo Bucuresti intr-o confruntare infinit mai grea decat cea de astazi.

Niciun comentariu:

Insportline