Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 mai 2012

Liga Europeana de volei masculin : Romania - Olanda 0-3 (26-28,24-26,19-25)

Astazi, la Piatra Neamt, in Sala  Sporturilor, din localitate, in fata a 350 de spectatori, nationala de volei masculin a Romaniei a debutat in noua editie a Ligii Europene de volei. In prima zi a intrecerilor voleibalistii romani au dat piept cu nationala Olandei. Noul antrenor al selectionatei Romaniei, Dan Gavril, antrenorul celor de la Unic Piatra Neamt a trimis in teren urmatoarea formula de echipa : Mihai Maries (coordonator), Florin Balhaceanu (extrema), Lucian Tofan (universal), Andrei Laza (centru), Dan Borota (cap.,extrema), Mihai Gheorghita (centru) şi Mihai Maries pe postul de libero.
In primul set primii care au initiativa sunt oaspetii care vor conduce cu 5-3 dar venirea la serviciu a lui Balhaceanu face ca scorul sa devina 9-5 pentru voleibalistii romani care mentin acest avantaj fragil pana la 20-17 cand au o cadere inexplicabila fapt pentru care "portocalii" vor avea prima mingie de meci la scorul de 24-23. Se merge cap la cap pana la 26-26 cand experienta isi spune cuvantul olandezii adjudecandu-si setul cu scorul de 28-26 dupa 27 de minute de joc.
Partialul al doilea este la fel de echilibrat avantajul alternand cand de o parte cand de cealalta : 6-8, 13-12, 15-16. Finalul setului le gaseste din nou la egalitate 22-22 pe cele doua echipe care vor merge din nou cap la cap pana la 25-24 pentru olandezi. La acest scor pe serviciul lor olandezii vor avea mult noroc pentru ca mingia trimisa direct din serviciu va atinge banda fileului si va cadea in terenul nostru. Astfel ca dupa 26 de minute de joc adversarii nostrii castiga si setul al doilea.
Demoralizati de modul cum au pierdut primele doua seturi voleibalistii romani cedeaza initiativa pas cu pas astfel ca "portocala mecanica" va conduce cu 19-11. Nici schimbari si nici time-outurile cerute de antrenorul Dan Gavril nu dau stisfactie astfel ca, dupa ce se apropie la 22-19 voleibalistii nostrii vor ceda si al treilea set cu scorul de 25-19 dupa 23 de minute de joc.
Voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 7 s-au transformat in puncte pentru adversar in schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 4 de puncte prin acest procedeu dar si 2 servicii as.De la gazde s-au remarcat Borota cu 13 puncte (11 atacuri castigatoare si 2 blocaje) si cu procentajul cel mai bun la preluare din echipa Romaniei (56%), Tofan au cu 11 puncte (10 atacuri castigatoare si un as),
Astazi in ziua a doua nationala de volei masculin a Romaniei va intalni Cehia invingatoare in prima zi cu 3-0 in fata Turciei.

Niciun comentariu:

Insportline