Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 mai 2012

Romania din nou in grupa de elita a Campionatului European de rugby in 7


In zilele de 19 si 20 mai la Varsovia, in Polonia, au avut loc intrecerile Campionatului European de rugby in 7 Divizia valorica A rezervat barbatilor. Cel 12 echipe participante printre care si Romania au fost impartite in doua grupe. Nationala “frunzei de stejar” a fost repartizata in grupa A alaturi de Suedia, Polonia, Danemarca, Cipru si Serbia.
In prima zi “stejarii” au trecut rand pe rand de Cipru cu 24-12, de Suedia cu 19-5, de Danemarca cu 29-0 si de reprezentanta tarii, Polonia, cu scorul de 36-12.
In ziua a doua a intrecerilor selectionata Romaniei a disputat ultima partida a grupei in compania Serbiei de care a trecut cu scorul de 68-0 calificandu-se astfel in semifinale competitiei dupa prima pozitie a grupei din care a facut parte. A urmat partida din semifinale cu selectionata Lituaniei clasata pe locul al doilea in grupa B pe care rugbystii romani au invins-o cu scorul de 22-5.
In finala turneului romanii au invins selectionata similara a Belgiei cu scorul de 27-17, dupa ce au fost condusi la pauza cu scorul de 12-10.
Pentru Romania au punctat Niculae Barbu, Florin Surugiu, Florea, Apostol si Gheara – eseuri, si Manole o transformare. 
Astfel cu 7 victorii din tot atatea posibile reprezentativa Romaniei revine dupa un an in grupa Elita a Campionatului European alaturi de cele mai puternice nationale: Portugalia, Anglia, Spania, Rusia, Franta, Georgia, Scotia, Italia, Tara Galilor, Ucraina, Olanda si Germania.
In urma rezultatelor obtinute in acest weekend, Romania (alaturi de Belgia si Lituania) va participa la Calificarile pentru Cupa Mondiala din 2013 care vor avea loc in Portugalia pe 21 si 22 Iulie. La aceasta competitie vor lua parte si primele noua clasate din Elita, cinci echipe urmand a merge la Cupa Mondiala din Rusia.                                                                                                                                                       Iata si componenta delegatiei care a facut deplasarea la Varsovia : Florea Ionut (Capitan), Beldean Alexandru, Ivan Valentin, Mitu Alexandru , Surugiu Florin toti de la CSM Bucuresti, Barbu Niculae si Statulescu Daniel de la Dinamo Bucuresti, Zamfir Viorel – Steaua Bucuresti, Apostol Adrian – RCJ Farul Constanta si Gheara Constantin – RCJ Farul Constanta, Rosu Valentin – Timisoara, Manole Dorin – Orthez, Franta, Reigt Christophe – Director Tehnic, Lazar Mihai – Manager, Tasca Florin – Preparator fizic, Cimpian Octavian – Medic.

Niciun comentariu:

Insportline