Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 mai 2012

HCM Constanta a cucerit astazi al -VII-lea titlu de campioni din istoria sa

Astazi, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in fata a 1.500 de spectatori veniti sa-si sarbatoreasca favoritii pentru obtinerea celui de-al 7 titlu de campioni, intr-o partida contand pentru etapa a-XXV-a (penultima) a Ligii Nationale de handbal masculin, campioana Romaniei si detinatoarea totodata a cupei HCM Constanta a intalnit formatia banateana CS Universitatea "Politehnica" Timisoara.  Inaintea inceperii partidei directorul sportiv al gazdelor Nurhan Ali aflat pentru ultima oara in aceasta postura (a decis sa se retraga din activittaea sportiva) i-a premiat pe jucatorii formatiei oaspete Mihai Timofte si Silviu Baiceanu fosti componenti ai HCM-ului impreuna cu care au castigat numeroase titluri de campioni ai Romaniei.
"Marinarii" doreau sa incheie acest campionat cu numarul maxim de victorii dar nu a fost sa fie asa. De ce ? Pentru ca ambitia lui Timofte si Baiceanu carora li s-a adaugat si Calin Hagiu si el imprumutat de constanteni la Timisoara de a demonstra ca s-a facut o nedreptate in momentul in care conducerea HCM-ului a renuntat la serviciile lor a facut ca aceasta partida sa fie una aprig disputata. Inceputul apartine tomitanilor care conduc cu 4-1 dar timisorenii revin spectaculos si vor conduce cu 10-7 in minutul 20. Pana la sfarsitul primei parti dobrogenii reusesc sa mai reduca din diferenta  scorul la pauza fiind 13-11 in favoarea studentilor timisoreni.
In partea a doua a intalnirii  cu Ionut Rudi Stanescu  in poarta si Vali Ghionea extrema dreapta HCM-ul trece la conducere avand avantaj de un gol in minutul 42 scor 14-13. Oaspetii nu cedeaza si vor trece din nou la conducere cu 20-18 urmeaza o serie de 4 goluri constantene si sperantele revin in tabara gazdelor (22-20). Cu orgoliul ranit universitarii vor revenit si vor avea 24-23 cu 30 secunde inaintea fluierului de final. Golul lui Ghionea inscris cu 10 secunde de terminarea partidei aduce linistea in tabara echipei campioane. Scor final : HCM Constanta - CS Universitatea "Politehnica" Timisoara" 24-24 (11-13) si fiesta s-a putut declansa.
Dupa incheierea partidei in aplauzele si scandarile spectatorilor handbalistii de la HCM Constanta au primit tricourile si medaliile de campioni iar capitanului Laurentiu Toma i-a revenit privilegiu de a i se inmana trofeul. Totodata portarului echipei campioane dar si a nationalei Romaniei Mihai Popescu i-a fosta acordat titlul de cel mai bun jucator al editiei de campionat 2011-2012.
In final o mentiune speciala pentru galeria constanteana car in timpul partidei a scandat numele marelui disparut Zoran Kurtes de la al carui deces prematur s-au implinit pe data de 7 mai  2 ani (!?). .

Niciun comentariu:

Insportline