Totalul afișărilor de pagină

joi, 3 februarie 2011

Fed Cup : Romania surclasata de Olanda in prima zi a calificarilor pentru Grupa a-II-a valorica

Ieri, in Israel, in complexul Municipal Tenis Club din Eilat, au debutat partidele din cadrul grupelor zonei I Euro-Africane pentru promovarea in grupa a-II-a valorica.
Competitia se va desfasura in perioada 2-5 februarie si se va desfasura pe o suprafata outdoor hard.
In prima zi a intrecerilor Cupei Federatiei rezervata jucatoarelor de tenis, reprezentativa Romaniei a intalnit reprezentativa similara a Olandei, in prima partida contand pentru Grupa D din cadrul Zonei Euro-Africane 1.
Olandezele cu o echipa tanara si fara experienta pareau o victima sigura in fata mult mai titratelor lor adversare.
Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ iar tinerele jucatoare olandeze au administrat o lectie pe care speram ca jucatoarele noastre sa nu o uite prea repede.
Prima intrata in scena a fost Monica Niculescu (23 ani, nr. 68 WTA), care a fost intrecua in doua seturi cu scorul de 6-3, 6-1 de catre Michaella Krajicek(22 ani, nr. 150 WTA).
A urmat cea de a doua intalnire de simplu care le-a pus fata in fata pe Alexandra Dulgheru (21 de ani, nr. 29 WTA) si
pe Arantxa Rus (20 ani, nr. 111 WTA). Olandeza a produs supriza invingand-o cu scorul de 2-0, pe seturi 6-4, 6-3 pe romanca si ducand scorul la 2-0 in favoarea sportivelor din "tara lalelor". A urmat intalnirea de dublu, o confruntarea fara miza, care si de aceasta data a dat castig de cauza olandezelor. Kiki Bertens (19 ani, locul 288 in ierarhia de dublu a WTA) si Richel Hogenkamp (18 ani, locul 244 in clasamentul de dublu al WTA) le-au invins in 3 seturi cu scorul de 7-6 (8-6), 3-6, 7-5 pe mult mai experimentatele Dulgheru (locul 54 in clasamentul de dublu al WTA) si Niculescu (locul 34 in ierarhia de dublu a WTA).
Cu scorul general de 3-0 Olanda administreaza o usturatoare infrangere Romaniei sperand, acum, in urma acestei victorii la promovare. In schimb Romania isi diminueaza sansele de promovare.
In concluzie capitan nejucator al Romaniei, Irina Sparlea, debuteaza din nou cu stangul.
Dupa ce anul trecut Irina nu a fost ispirata titularizand-o in partida cu Elvetia pe Raluca Ioana Olaru care nu a dat satisfactie privand Romania de obtinerea unei victorii care ar fi dus Romania in semifinale acum nu o selectioneaza in echipa de Fed Cup pe Simona Halep care dupa forma aratata la Australian Open este cea mai in forma jucatoare de tenis.
Astazi fetele noastre vor intalni Letonia cea care in ziua precedenta a cedat in fata Ungariei cu 3-0.

Niciun comentariu:

Insportline