Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 februarie 2011

Fed Cup : Invingand Letonia cu 2-1 Romania a ratat calificarea in play-offul competitiei

Ieri, in Israel, in complexul Municipal Tenis Club din Eilat, au continuatpartidele din cadrul grupelor zonei I Euro-Africane pentru promovarea in grupa a-II-a valorica.

In a doua zi a intrecerilor Cupei Federatiei rezervata jucatoarelor de tenis, reprezentativa Romaniei a intalnit reprezentativa similara a Letoniei, in a doua partida contand pentru Grupa D din cadrul Zonei Euro-Africane 1.
Pentru fetele noastre era ultima sansa pentru a mai ocupa prima pozitie a clasamentului.
Prima intrata in scena a fost Monica Niculescu (23 ani, nr. 68 WTA), care a trecut usor in doua seturi cu scorul de 6-4, 6-2 de letona Irina Kuzmina in varsta de 25 ani fara clasament  WTA.
A urmat cea de a doua intalnire de simplu care le-a pus fata in fata pe Alexandra Dulgheru (21 de ani, nr. 29 WTA) si pe Liga Dekmeijere (27 ani, nr. 613 WTA).
Partida a fost castigata de Dulgheru cu scorul de 6-2,6-1.
A urmat intalnirea de dublu, decisiva, in perspectiva unei victorii cu 3-0 in fata Letoniei coroborata cu o victorie la acelasi scor in fata Ungariei.
Din nou Sparlea face o alegere gresita introducand-o la dublu pe mai tanara Cristina Dinu (17 ani, locul 684 in ierarhia de dublu a WTA) in locul mult mai experiementatei Monica Niculescu locul 34 in clasamentul de dublu al WTA. Asa stand lucrurile  Irina Kuzmina (25 ani, locul 1064 in ierarhia de dublu a WTA) si Liga Dekmeijere  (27 ani, locul 710 in clasamentul de dublu al WTA) le-au invins in 3 seturi cu scorul de 6-4, 0-6, 7-5 pe romance. Prin aceasta infrangere din proba de dublu coroborata cu victoria Olandei cu scorul de 3-0 in fata Ungariei, fetele noastre si-au compromis sansele de a mai promova in Grupa Mondiala grupa a-II-a valorica.
In concluzie se impune impune o schimbare la nivel de capitan nejucator pentru ca pe greselile Irinei Sparlea de selectie si mai apoi de titularizare s-a pierdut calificarea.



Astazi, in ultima zi, intr-un meci fara miza, fetele noastre vor intalni Ungaria.

Niciun comentariu:

Insportline