Totalul afișărilor de pagină

marți, 23 noiembrie 2010

Noi reglementari adoptate de catre Asociatia Europeana de Rugby privind dinamizarea Cupei Europene a Natiunilor

Editia 2010-2012 a Cupei Europei a Natiunilor aduce cu sine modificari importante atat la sistemul de punctaj dar si un nou format al competitiei. 

Adunarea Generala a Federatiei Internationale de Rugby Amator - Asociatia Europeana de Rugby a adoptat un nou sistem de punctaj, punctaj care este folosit si in intrecerile organizate sub patronajul International Rugby Board.

Noul punctaj va fi aplicat de la prima confruntare care va avea loc in Cupa Europeana a Natiunilor.
S-a hotarat ca pentru victorie echipa invingatoare sa primeasca 4 puncte iar invinsa sa nu obtina niciun punct. Daca o partida se va termina la egalitate cele doua combatante vor primi cate doua puncte fiecare.
Daca una dintre echipe va inscrie cel putin 4 eseuri va primi un punct suplimentar, iar echipa care va fi invinsa la mai putin de 7 puncte diferenta va fi recompensata cu un punct.
In ceea ce priveste reorganizarea sistemului competitional aceasta Cupa Europeana  a Natiunilor  va avea trei divizii.

Prima divizie
va avea doua grupe valorice A si B.

Din Grupa A  vor face parte :
Georgia, Rusia, Romania, Portugalia, Spania si nou promovata Ucraina.

Din urmatoarea Grupa valorica B vor face parte : Moldova, Belgia, Cehia, Polonia, Germania si Olanda.

Din Grupa valorica A echipa clasata pe ultimul loc in urma rezultatelor va retrograda in Grupa valorica B, urmand ca din aceasta grupa sa promoveze echipa clasata pe prima pozitie.

A doua divizie va avea 4 grupe valorice (A,B,C si D) a cate 5 echipe fiecare. Dar iata componenta acestor grupe.

Grupa A: Suedia, Lituania, Letonia, Croatia si Malta.

Prima clasata in aceasta grupa va promova in Grupa B a primei divizii. Echipa clasata pe locul 4 va juca barajul de promovare-retrogradare cu echipa de pe locul 2 in Grupa B a diviziei a doua iar ultima clasata in Grupa A va retrograda direct in Grupa B A diviziei a doua.

Grupa B : Andorra, Armenia, Slovenia, Elvetia si Serbia.

Prima clasata in aceasta grupa va promova in Grupa A a diviziei a doua. Echipa clasata pe locul 2 in aceasta grupa va juca barajul de promovare-retrogradare cu echipa de pe locul 4 in Grupa A a diviziei a doua, locul 4 din grupa B va juca barajul de promovare-retrogradare cu echipa de pe locul 2 din Grupa C iar ultima clasata din Grupa B va retrograda direct in Grupa C a diviziei a doua.

Grupa C : Danemarca, Ungaria, Austria, Israel si Norvegia.

Prima clasata in aceasta grupa va promova in Grupa B a diviziei a doua. Echipa clasata pe locul 2 in aceasta grupa va juca barajul de promovare-retrogradare cu echipa de pe locul 4 in Grupa B a diviziei a doua, locul 4 din grupa C va juca barajul de promovare-retrogradare cu echipa de pe locul 2 din Grupa D iar ultima clasata din Grupa C va retrograda direct in Grupa D a diviziei a doua.

Grupa D : Bulgaria, Luxemburg, Grecia, Finlanda si Cipru.

Prima clasata in aceasta grupa va promova in Grupa C a diviziei a doua. Echipa clasata pe locul 2 in aceasta grupa va juca barajul de promovare-retrogradare cu echipa de pe locul 4 in Grupa C a diviziei a doua iar ultima clasata din Grupa D va retrograda direct in diviziei a treia.

Divizia a treia va avea o singura grupa cu 3 echipe si anume : Bosnia Hertegovina, Slovacia si Azerbadjan.
Castigatoarea acestei grupe va promova in divizia a doua grupa valorica D.

Niciun comentariu:

Insportline