Totalul afișărilor de pagină

duminică, 14 noiembrie 2010

Adriana Valcu eroul meciului : Dinamo Romprest Bucuresti - CV 2004 Tomis Constanta 2-3 (25-19, 25-20, 23-25, 23-25, 8-15)

Ieri in Sala Extreme, din Bucuresti, in cadrul etapei a-VI-a a Campionatului National Divizia A1 la volei feminin s-a disputat partida din tre Dinamo Romprest Bucuresti si CV Tomis 2004 Constanta.
Prin prisma rezultatelor din editia trecuta de campionat cand oaspetele au ocupat locul al doilea iar gazdele treapta a treia a podiumului aceasta confruntare era considerata un adevarat derby.
“Sirenele” conduse de pe margine de catre antrenor principal Darko Zakoc si de Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilesu (centru, capitan), Adriana Bobi (centru), Adriana Valcu(universal), Alexand ra Trica (extrema), Ioa na Nemtanu (extrema) - Marina Vujovic (libero).
Primul set revine dupa numai 20 de minute de joc gazdelor, care au ondus ostilitatile pe intreaga durata a partialului, cu scorul de 25-19.
Setul doi debuteaza cu "tomitanele" la conducere care vor avea avantajul unui sIngur punct (8-7) la primul time-out tehnic. "Politestele" revin si preiau conducerea cu 11-10 dar oaspetele vor intra la al doilea time-out tehnic cu trei puncte avantaj (16-13). La scorul de 17-14 pentru constantence brigada de arbitrii pune mingia in terenul vicecampioanelor astfel ca in loc sa fie 18-14 scorul devine 17-15. Acest punct a fost momentul pshihologic pentru ca, gazdele, impulsionate vor reveni spectaculos pe fondul caderii "tomitanelor" si vor castiga si partialul al doilea cu scorul de 25-20 dupa 25 de minute de joc.
In setul al treilea oaspetele vor conduce cu 3-1 dar primul time-out tehnic la gaseste pe bucurestence in avantaj cu scorul de 8-5. Gazdele considerandu-se prea devreme castigatoare se vor relaxa si pe acest fond si ca urmare a inspiratei schimbari facute de antrenorul Tomisului introducand-o in teren pe Cristina Cazacu in locul Polinei Liutikova "marinarele" vor prelua intiativa conducand cu 16-12, 20-15, 23-19. Dinamovistele au o tresarire de orgoliu apropiindu-se la 24-22 dar prea tarziu ca sa intoarca soarta setului care revine dupa 30 de minute de joc oaspetelor cu scorul de 25-23.
Prima jumatate a setului al patrulea este dominata de constantence care, cu moralul mai bun dupa castigarea setului trei ,vor conduce cu 9-5, 14-11. Si pentru ca nu era indeajuns brigada de arbitrii isi baga din nou coada mutand o mingie din afara spatiului de joc in terenul "sirenelor" si in loc sa fie 15-11 pentru Tomis este 14-12. Dinamovistele impusionate de aceasta reusita a arbitrilor vor reveni la conducere cu scorul de 19-17. Este trimisa din nou in teren Cazacu la oaspete de data aceasta in locul Adrianei Valcu "marinarele" reusind intr-un final electrizant sa-si adjudece setul al patrulea cu scorul de 25-23.
Ultimul set, cel decisiv, se parea ca va reveni gazdelor dupa ce la primul time-out tehnic conduceau cu scorul de 8-4.
Insa, a urmat la serviciu pentru Tomis "stangacea" Adrian Valcu care odihnita fiind dupa ce a fost scoasa din teren in setul anterioa a reusit performanta sa stea la serviciu pana la finalul partidei cand oaspetelE si-au adjudecat setul cinci cu scorul de 15-8, Adriana servind numai putin de 4 asi.
Asadar dupa 120 de minute de joc CV 2004 Tomis Constanta reuseste o victorie in extremis cu scorul de 3-2, victorie care la un moment dat parea compromisa gazdele conducand cu 2-0 si 8-5 in setul trei.
De la oaspete o remarcam pe Adriana Valcu care de una singura a reusit sa invinga in setul decisiv pe Dinamo.
Dupa aceasta victorie Club Volei 2004 Tomis Constanta isi consolideaza pozitia de lider cu un total de 17 puncte si cu un setaveraj de 18-2.



Niciun comentariu:

Insportline