Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

CVM Tomis Constanta a administrat un sec 3-0 celor de la Dinamo Bucuresti

In prima partida a cuplajului voleibalistic desfasurat astazi in Sala Sporturilor din Constanta s-au intalnit intr-un veritabil derby, vicecampioana tarii, CVM Tomis Constanta si castigatoarea editiei din acest an a Cupei Romaniei, Dinamo Bucuresti, in cadrul etapei a-VII-a a Campionatului National Divizia A1 la volei masculin.“Marinarii" ;condusi de pe margine de catre antrenor principal Viktor Sidelnikov si de Razvan Parpala, doreau sa razbune acel sec 3-0 administrat de bucuresteni constantenilor in finala Cupei Romaniei. Gazdele au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Marin Lescov (coordonator) – Radu Began (centru), Petrisor Macovei (centru), Igor Merkhushev (universal), Cristian Chitigoi (extrema), Dimitri Bahov (extrema) - Mihai Mihaila (libero).

Tomitanii incep foarte hotarati primul set astfel ca la primul time-out tehnic conduc cu 8-4, diferenta ce se va mari pe masura ca inaintam in set : 12-5 si 16-8. La acest scor antrenorul oaspetilor Daniel Radulescu in introduce in teren pe capitanul dinamovist Mircea Roman (jucator crescut la malul marii) in locul lui Razvan Purice. Este randul lui Sidelnikov sa faca doua mutari succesive pe tabla de sah aruncandu-i in lupta pe Mats Ditlevsen in locul lui Marin Lescov si pe Jozef Janosik in locul lui Cristian Chitigoi. Mutarile s-au dovedit castigatoare constantenii ducand scorul la 22-13 si 24-15 castigand astfel setul cu scorul de 25-15.
Setul al doilea curge in favoarea "tomitanilor" pana la primul time-out tehnic cand conduc cu 8-3. Mustruluiti bine de antrenor dinamovistii revin la 10-8 insa gazdele nu cedeaza si se distanteaza din nou la 13-9 si 16-12. Pauza este un sfetnic bun pentru bucuresteni care vor reveni spectaculos egaland situatia la 20-20. Pentru "marinari" intra la serviciu Chitigoi care va iesi doar in momentul in care se va termina setul cu scorul de 25-20 in favoarea gazdelor dupa in final in forta cu blocaje perfecte atacuri necrutatoare si servicii-as.
In prima parte a setului al treilea jocul este dominat de gazde care vor conduce cu 8-3 si 11-6. La acest scor dinamovistii constientizeaza pericolul unei infrangeri drastice si vor strange randurile astfel ca la cel de-al doilea time-out tehnic conduc cu scorul de 16-13. Sildelnikov face din nou a schimbare inspirata introducandu-l in teren pe uriasul Andrei Spanu in varsta de 23 de ani si 2,10 metri inaltime in locul centrului unu Radu Began inca nerefacut fizic dupa accidentarea suferita la deget. Cu Mats Ditlevsen la serviciu si cu Spanu pe fileu CVM va reveni si va prelua conducerea cu 17-16. Tanarul Spanu de unul singur a reusit doua puncte consecutive blocand atacurile pe centru ale adversarilor. Cu moralul refacut constantenii vor aduna punct cu punct si vor incheia setul in avantaj cu scorul de 25-22 reusind o victorie multmai usoara decat ne asteptam dupa 85 deminute de joc.
Spre deosebire de evolutiile anterioare "tomitanii" cand donau cu multa nonsalanta puncte adversarilor astazi au gresit mai putin la serviciu oferind pe tava doar 9 puncte adversarilor lor prin servicile gresite exediate in fileu sau in afara suprafetei de joc in special dar reusind si 2 asi. Procedeul care a dat roade in aceasta partida a fost blocajul care prin detenta si plasament a blocat multe din actiunile dinamovistilor reusind sa aduca nu mai putin de 18 puncte pentru gazde.
Cel mai constant jucator al gazdelor a fost liberoul Mihai Mihaila.Cu aceasta victorie vicecampioana tarii a acumulat 20 puncte avand un setaveraj de 21-4 si se situeaza dupa sapte etape pe locul doi dupa Remat Zalau care a acumulat 21 puncte.

Niciun comentariu:

Insportline