Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 octombrie 2011

SuperLiga nationala de rugby : RCJ Farul Constanta - Universitatea Cluj-Napoca 43-9 (21-3). Valentin Ivan autor al unui hattrick realizand 3 eseuri pentru gazde.

In “SuperLiga nationala de rugby Cec Bank” pe stadionul “Mihai Naca” din Constanta echipa gazda, RCJ Farul, a primit replica celor de la Universitatea Cluj-Napoca in cadrul ultimei partide a etapei a-XI-a .
Absente de marca in lotul "marinarilor" capitanul Daniel Carpo accidentat, Catalin Nicolae plecat la Dinamo iar Eugen Jantjies si McGraph Van Wik au participat cu nationala Namibiei la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda.
Asa stand lucrurile antrenorul Farului fostul international Cristian Branescu a trimis pe teren (aproape impracticabil ca urmare a ploii care a cazut necontenit in noaptea de din inaintea partidei) urmatorii jucatori : Parvu- Apostol, Gheara, Lazar, Puisoru - Bezuscu - Ivan - Valcu, Petreanu, Mitu - Ageacai (cap.),Munteanu - Boar, Ionescu, Turashvilli.
"Marinarii" deschid repede scorul in minutul 4 dupa o tusa executata perfect tomitanii au  format un mol rulant care a inaintat pana in terenul de tinta unde Agecai a culcat balonul. Filip Lazar a reusit transformare si Farul conducea cu 7-0.
In minutul 19 mijlocasul la gramada al Farului, Valentin Ivan speculeaza o greseala survenit in gramada ardelena si fura balonul dupa care urmeza o cursa de 20 de metri terminata in terenul de tinta advers. Filip Lazar a reusit transformare si scorul devene 14-0.
In minutul 26 capitanul clujenilor mijlocasul la gramada Utiu resuseste sa reduca din diferenta printr-o lovitura de pedeapsa scor 14-3.
In minutul 32 Farul ramane in 14 jucatori dupa ce talonerul Ionescu protesteaza la o decizie a arbitrului Bogdan Milita si va primi un cartonas galben. Cu un om in minus Farul ataca si va puncta din nou in minutul 38 prin acelasi Valentin Ivan care dupa ce a receptionat balonul dupa o tusa executata de gazde pe linia de 22 de metri a sprintat nestingherit catre buturile adverse ducand scorul la 19-3. Transformarea este reusita si RCJ Farul intra la pauza cu un avantaj confortabil 21-3.
Mitanul al doilea incepe cu o lovitura de pedeapsa acordata oaspetilor si transformata de catre Utiu scor 21-6 in minutul 42.
Constantenii raspund imediat prin inchizatorul gramezii Alexandru Valcu care inscrie un eseu pentru gazde dupa o tusa urmata de un mol care a purtat balonul pana in terenul de tinta clujean.Scor 26-6 in minutul 44 dupa ce transformarea a fost ratata.
In minutul 59 Utiu inscrie din nou pentru echipa sa din lovitura de pedeapsa scor 26-9.
In urmatoarele minute iese la rampa aripa Andrei Ilie care intrat in repriza a doua in teren va reusi doua eseuri in minutele 64 si 66 ultimul fiind transformat de catre Filip Lazar scor 38-9 in minutul 66.
Pana in minutul 80 mai remarcam croseul de dreapta aplicat de catre noul intrat in linia a-I-a  gazdelor Florin Sasu unui adversar si ramas nesanctionat de catre  arbitrul intalnirii si accidentarea internationalului Costi Gheara la un placaj aplicat adversarului sau direct. Gheara  a avut nevoie de interventia medicilor de pe ambulanta si chiar a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
In ultimul minut al intalnirii gazdele reusesc sa inchida partida cu un eseu marca Valentin Ivan dar netransformat de catre Flip Lazar. Scor final RCJ Farul Constanta - Universitatea Cluj-Napoca 43-9 (21-3).
Pentru Farul au mai jucat : Cornei, Zapan, Sasu, A. Ilie, M. Dumitru.
Cu cele 5 puncte acumulate astazi Farul totalizeaza 40 de puncte si isi consolideza locul 3 in clasament.
Etapa urmatoare RCJ Farul Constanta se deplaseaza in Ghencea pentru o confruntare infinit mai grea cu Steaua Bucuresti.


  

Niciun comentariu:

Insportline