Totalul afișărilor de pagină

luni, 24 octombrie 2011

RCJ Farul Constanta invinge pe campioana Romaniei CSM Stiinta Baia Mare cu 26-16 (19-13). Noua achizitie a Farului Howard Titus omul meciului

Sambata in “SuperLiga nationala de rugby Cec Bank” pe stadionul “Mihai Naca” din Constanta echipa gazda, RCJ Farul, a primit replica echipei campioane CSM Stiinta Baia Mare intr-o partida contand pentru etapa a-XIII-a.
Cu capitanul "marinarilor" Daniel Carpo in continuare accidentat  dar cu o noua achizitie mijlocasul la deschidere namibianul Howard Titus in vârstă de 25 de ani căpitanul al naţionalei de rugby în 7 a tarii sale jucatorii constanteni abordau partida cu gandul doar la victorie pentru a se putea mentine pe locul 3 la finalul campionatului.
Asa stand lucrurile antrenorul Farului fostul international Cristian Branescu a trimis pe teren urmatorii jucatori : Jantjies - Apostol, Ilie Andrei, Gheara,Van Wyk McGrath - Howard Titus - Ivan (C)- Petreanu, Mitu, Mototolea - Ageacai, Munteanu - Zapan, Turashvilli, Tudosa.
"Marinarii" deschid repede scorul in minutul 4. Tomitanii au  format un mol rulant care a inaintat pana in terenul de tinta unde Turasvili a culcat balonul. Howard Titus a reusit transformare si Farul conducea cu 7-0. Acest eseu este platit cu accidentarea lui Ageacai care va fi inlocuit cu Romulus Boar.
In minutul 15 un placaj intarziat al maramuresenilor este sanctionat cu cartonas galben de centralul Radu Petrescu si mijlocasul la gramada Podea va lua loc pe "sin bin" timp de10 minute. In faza imediat urmatoare un nou placaj violent al oaspetilor (nesanctionat) soldat cu accidentarea grava a capitanului Valentin Ivan care a fost scos pe targa si apoi transportat la spitalul.In locul sau a intrat tanarul Vlad Ilie.
In minutul 22 noul mijlocas la deschidere al Farului Howard Titus mareaste avantajul gazdelor la 10-0 printr-un dropgoal. Replica baimarenilor nu se lasa asteptata si in minutul 20 Ionut Dimofte reduce din diferenta dintr-o lovitura lovitura de pedeapsa acordata oaspetilor dupa ce rugbystii Farului au prabusit gramada scor 10-3. Maramuresenii si-aua adus aminnte ca sunt campionii en titre si cu un om in minus resusesc sa inscrie un eseu prin Balan transformat de catre Dimofte in minutul 23 scorul fiind egal 10-10. Pana la pauza dobrogenii au mai punctat prin Howard Titus din doua lovituri de pedeapsa si un dropgoal iar oaspeti o lovitura d epedepasa transformata de Dimofte. La pauza scor 19-13 in favoarea RCJ Farul Constanta.
Dupa pauza baimarenii incep cursa de urmarire fructificata in minutul 54 prin lovitura de pedeapsa transformata de catre Dimofte scor 19-16. Urmatoarea faza notabila se petrece in minutul 70 cand dupa o degajare a gazdelor baimarenii paseaza in spatiul de 22 propriu dupa care gresesc degajand in margine. Astfel faristii prin aripa Van Wyk McGrath repun rapid de pe linia de 5 metri pana la mijlocasul la deschidere Howard Titus care va culca balonul in centrul terenului de tinta advers. Transformarea este o formalitate si scorul devenea 26-16. Pana la incheierea partidei ardelenii ajutati discret si de catre arbitrul Radu Petrescu au incercat sa obtina macar punctul bonus dar s-au izbit de apararea gazdelor care a functionat perfect. Scor final RCJ Farul Constanta - CSM Stiinta Baia Mare 26-16 (19-13). De mentionat faptul ca rugbystii de la RCJ Farul Constanta au fost sanctionati in minutul 50 (Turashvili) si in minutul 78 (Apostol) cu cartonase galbene. 
Cu cele 5 puncte acumulate astazi Farul totalizeaza 45 de puncte si isi consolideza locul 3 in clasament.
Etapa urmatoare RCJ Farul Constanta se deplaseaza la Bucuresti pentru confruntarea cu CSM Bucuresti.

Niciun comentariu:

Insportline