Totalul afișărilor de pagină

vineri, 29 ianuarie 2010

Reka Ferencz medalie de aur la Campionatul Mondial de biatlon pentru junioeri de la Torby (Suedia)

Ieri, la Torby, in Suedia, in ziua a doua a intrecerilor Campionatului Mondial de biatlon pentru juniori a avut loc proba de 12,5 km individual. Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de Reka Ferencz.
Din cele 62 de participante la aceasta intrecere 60 au terminat cursa, iar  dintre aceste atlete doar doua, romanca Reka Ferencz si germanca Carolin Horchler au nimerit toate cele 20 de tinte. 
Astfel plecata in cursa cu numarul de concurs 8,
 harghiteanca in varsta de 20 de ani, legitimata la Dinamo Bucuresti, a tras perfect spargand toate cele 20 de tinte (10 din pozitia culcat si 10 din pozitia in picioare) la cele 4 treceri prin poligon iar din punct de vedere al deplasarii pe schiuri descurgandu-se excelent reusind sa termine intrecerea pe prima pozitie a clasamentului cu timpul de 42,05 minute. Datorita alergari rapide pe schiuri Reka a reusit ca la finalul cursei sa puna intre ea si atleta venita pe pozitia a doua a clasamentului un minut. Pe treapta a treia a podiumului de premiere  a venit frantuzoaica Leslie Mercier cu o tinta ratata din pozitia culcat deci implicit cu un minut si la o distanta de 1,16 minute de castigatoarea cursei romanca Reka Ferencz. Astfel Reka Ferencz devine prima romanca din istoria acestui sport care a reusit sa castige un titlu de campioana mondiala. Pana la Reka o alta colega as a din lotul de biatlon al Romaniei, am numit-o aici pe Dana Plotogea,  reusise sa devina vicecampioana mondiala in 2001 in aceasta proba la editia care s-a desfasurat in Rusia.
La sfarsitul cursei noua campioana mondiala declara : "Sunt foarte bucuroasă pentru această victorie. Nu-mi vine să cred că am reuşit aşa ceva. Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat. N-am mai reuşit niciodată să fac o cursă atât de bună, să nu ratez nici o ţintă şi să fiu cea mai bună la deplasarea pe schiuri. Acum trebuie să dau totul din mine, să fac o figură frumoasă la Jocurile Olimpice şi să obţin rezultate bune şi la seniori", a spus, emoţionată, proaspăta campioană mondială.
Dintre performantele anterioare ale tinerei biatloniste amintim locul 7 la Mondialul din 2008 de la Ruhpolding si locul 8 la Mondialul de anul trecut de la Ufa.

Niciun comentariu:

Insportline