Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Liga Nationala de handbal masculin : HC Odorhei - HCM Constanta 27-31(13-15)

Astazi in Liga Nationala la handbal masculin au fost programate intalnirile etapei c u numarul XIV prima a returului. Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc a gazduit partida dintre echipa gazda si campioana tarii HCM Constanta. Pentru "marinari" aceasta partida s-a constituit intr-o importanta verificare pentru seria de meciuri din grupele Ligii Campionilor. Campioana condusa de pe margine de Zoltan Kurtes si Eden Hairi a aliniat urmatorul "sapte" : Mihai Popescu - Laurentiu Toma (cap.), Daniel Muresan, Iuliu Csepreghi, Silviu Baiceanu, Alexander Adzic si George Buricea. Inceputul partidei este echilibrat astfel cadupa 11 minute de joc scorul era egal 5-5. Astfel terminata perioada de tatonare oaspetii preiau initiativa si se vor detasa la 10-6 in minutul 17. La acest scor Vlad Caba, antrenorul harghitenilor, cere time-out. Pauza fiind un sfetnic bun gazdele se apropie in minutul 21 la 2 goluri, scor 9-11 pentru campioni. Pana la pauza aceasta diferenta se va astfel ca dupa 30 de minute de joc HCM Constanta va intra la cabine in avantaj cu scorul de 15-13. De notat ca faza cea mai frumoasa a primei parti a intalnirii s-a consumat chiar in ultima secunda de joc cand la un fault al harghitenilor la linia de 9 metri Sadoveac executa din plonjon lovitura libera direct pe poarta inscriind un gol foarte spectaculos care i-a surprins atat pe cei sase jucatori care formau zidul cat si pe portarul gazdelor Barza .

In repriza a doua harghitenii reusesc sa tina piept campioanei pana in minutul 41 cand HCM Constanta avea acelasi avantaj de doua goluri inregistrat la pauza 21-19. Din acest moment oaspetii apasa pe acceleratie si timp de 11 minute ei vor inscrie 8 goluri fata de doar doua marcate de gazde astfel ca in minutul 53 tabela de marcaj arata scorul de 29-21 pentru HCM Constanta. Avand victoria asigurata cu 7 minute inainte de terminarea partidei constantenii vor juca mai relaxati dand posibilitatea harghitenil or sa mai reduca din diferenta.
Dupa 60 de minute de joc campioana Romaniei, HCM Constanta, a reusit o victorie mai usoara decat arata scorul pentru ca au fortat atat cat le-a trebuit ca sa castige prima dintre importantele confruntari care vor veni atat in campionat cat si in grupele Ligii Campionilor.
Pentru HCM Constanta au evoluat Ionut Rudi Stanescu 7 aruncari aparate din 21 de aruncari, Mihai Popescu (11/22 printre care si o lovitura de la 7 metri), Laurentiu Toma 12 goluri din 15 aruncari (doua aruncari de la 7 metri ratate si doua fructificate), Iuliu Csepreghi si Silviu Baiceanu (4/5), Alexandru Sabou (3/4 si un sapte metri ratat), Florin Nicolae si Marius Sadoveac (2/2), Timuzsin Schuch (2/3), George Buricea (2/4). Au mai evoluat la HCM Constanta Daniel Muresan, Alexander Adzic si Simic.

Cu aceasta victorie "tomitanii" isi consolideaza prima pozitie avand 24 de puncte. In etapa urmatoare HCM Constanta va evolua pe teren proprii in compania banatenilor de la Universitatea Politehnica Municipal Timisoara.

Niciun comentariu:

Insportline