Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 13 iulie 2013

Liga Europeana la volei feminin : Belgia - Romania 3 - 0 (21-16, 22-20, 21-15)

La Varna, in Palatul Sporturilor si Culturii, astazi si maine se desfasoara Final Four-ul  Ligii Europene la volei feminin. La turneul final care va stabili echipa castigatoare participa reprezentativele Belgiei, Germaniei, tara gazda Bulgaria si Romania.
Astazi in prima semifinala zi a turneului nationala feminina de volei a Romaniei a primit replica reprezentativei similare a a Belgiei cea care a terminat pe prima pozitie in grupa B a Ligii Europene la volei feminin
Dupa un inceput echilibrat 6-6 belgiencele se desprind la 12-6. Fetele noastre nu cedeaza si se vor apropia la doar un singur punct dar fara greseli individuale si cu o mai buna receptie si preluare a mingiei nationala Belgiei va castiga primul set cu 21-16.
In setul urmator voleibalistele tricolore au avut permanent initiativa conducasnd la un moment dat cu 19-12 pe serviciul coordonatoarei Tomisului Diana Neaga Calota care a facut 7 puncte consecutiv. De aici, insa, ceva se frange in jocul reprezentativei Romaniei si astfel dupa ce au avut setul in mana vor ceda in prelungiri cu scorul de 22-20 in fata fetelor antrenorului Gert  van de Broeck.
Aflate inca sub impresia pierderii setului dupa ce au condus confortabil voleibalistele antrenorului Marian Constantinescu vor ceda si al treilea set cu scorul 21-15, partial in care Nina Coolman de la adversare a facut legea pe teren iar ultimul punct a fost facut de blocajul format din Angie Bland și Frauke Dirickx, recunoscandu-se invinse dupa 61 de minute de joc cu scorul de 3-0.
Au evoluat pentru Romania : Diana Calota (coordonator) - Ioana Baciu (universal) Alina Ilie (centru), Nneka Onyejekwe (centru), Ioana Nemtanu (extrema), Adina Salaoru (extrema) şi Alexandra Trică (libero)- libero (au mai jucat:Diana Cărbureanu (extrema) şi Sabina Miclea (coordonatoare). Rezerve neutilizate: Beatrice Ramona Postea, Andreea Marin Iliescu  şi Andreea Ispas (libero).
Cea mai buna jucatoare ale Romaniei a fost centrul Ioana Nemtanu cu 11 puncte (11 atacuri si 1 as) urmata de universalul Ioana Baciu cu 8 puncte, centrul Nneka Onyejekwe a fost cea mai buna la blocaj cu 3 asemenea procedee, iar la receptie centrul Ioana Nemtanu a avut cel mai bun procentaj din echipa noastra (28% !).
Dupa aceasta infrangere nationala feminina de volei a Romaniei va juca pentru locurile 3-4 cu invingatoarea din partida Bulgaria-Germania.

Niciun comentariu:

Insportline