Totalul afișărilor de pagină

luni, 31 decembrie 2012

Halep si Niculescu merg mai departe Gallovits si Cadantu eliminate la Auckland si Shenzhen


In acest inceput de saptamana jucatorii de tenis preofesionisti si-au reluat activitatea odata cu inceperea unui nou sezon. Ca de fiecare data debutul in turneele din cadrul circuitului profesionst  feminin s-a facut in emisfera sudica cu intreceri la Auckland (Noua Zeelanda), Brisbane (Australia) si Shenzhen (China). La aceste competitii participa si cei mai buni tenismeni romani ai momentului. 
Astfel, in perioada 30 decembrie - 5 ianuarie 2013, la Auckland, in Noua Zeelanda, sub denumirea de
"ASB Clasics", pe suprafata hard, se desfasoara in un turneu de tenis rezervat fetelor cu premii totale in valoare de 235.000 $.                                                                                   Simona Halep, in varsta de 21 de ani aflata actualmente pe locul 47 in ierarhia WTA a intalnit-o in primul tur al intrecerii pe olandeza Arantxa Rus in varsta de 22 de ani situat pe locul 72 in clasamentul WTA de care a trecut dupa 3 seturi si 103 minute de joc cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1. In turul urmator constanteanca o va intalni pe invingatoarea din partida Agnieszka Radwanska (Pol.,fav.1) si Gret Arn (Ungaria). Pentru calificarea in turul II al intrecerii Simona si-a asigurat un cec in valoarea de 3.100 $ si 30 de puncte WTA.                                                  
Tot in aceesi competitiei targovisteanca Sorana Cirstea (fav.7) in varsta de 22 de ani situata pe locul 27 in clasamentul WTA o va intalni in primul tur al competitiei  pe britanica Heather Watson  in  varsta de 20 de ani locul 49 in clasamentul WTA.
In perioada 29 decembrie - 5 ianuarie 2013, la Shenzhen, in China, sub denumirea de "Shenzhen Longgang Gemdale Open", pe suprafata hard, se desfasoara in un turneu de tenis rezervat fetelor cu premii totale in valoare de 500.000 $. 
Monica Niculescu, in varsta de 25 de ani aflata actualmente pe locul 58 in ierarhia WTA a intalnit-o in primul tur al intrecerii pe reprezentanta gazdelor chinezoaica Saisai Zheng in varsta de 18 ani locul 138 in ierarhi WTA beneficiara unui wild card oferit de catre organizatori de care a trecut  dup 2 seturi si 135 de minute de joc cu scorul de 6-4,7-5. In turul II al intrecerii Monica va da piept cu britanic Laura Robson (fav.7) in varsta de 18 ani situata in acest moment pe locul 53 in clasamentul WTA cea care in turul inaugural a trecut de Edina Gallovits-Hall dupa o ora de joc si doua seturi cu scorul de 6-2,6-1.
In aceeasi intrecere, Alexandra Cadantu, in varsta de 22 de ani aflata actualmente pe locul 90 in ierarhia WTA a fost eliminata in primul tur de catre japoneza Kimiko Date-Krumm in varsta de 32 de ani si locul 99 in clasamentul WTA dupa 61 de minute si doua seturi scor 6-3, 6-1
Pentru participarea la acest turneu Cadantu si Gallovits au fost recompensate cu 3.114 $ si 1 punct WTA. 


Niciun comentariu:

Insportline