Totalul afișărilor de pagină

luni, 3 decembrie 2012

Tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial de rugby din 2015 din Anglia

Astazi, la Londra, a avut loc tragerea la sorti  grupelor pentru Campionatul Mondial de rugby care se va desfasura in Anglia in anul 2015. Vor participa 20 de echipa impartite in 5 grupe. Dintre echipele participante se cunosc deja 12. Acestea sunt : Noua Zeelanda, Australia, Africa de Sud, Argentina, Samoa si Tonga din emisfera sudica Franta, Anglia, Irlanda, Scotia, Tara Galilor si Italia  din emisfera nordica.Celelalte locuri ramase libere sunt repartizate astfel : Europa - 2 locuri (locul 1 si locul 2 din Cupa Europeana a Natiunilor), America - 2 locuri (posibil Canada si S.U.A.), Africa - 1 loc (posibil Namibia), Oceania -  1 loc (posibil Fji), Asia - 1 loc ( posibil Japonia) si un loc pentru echipele venite din recalificari. La recalificari participa si echipa clasta pe locul 3 in CEN Cup cum a fost si cazul nationalei "frunzei de stejar" la ultimul Campionat Mondial.
Dar iata ce a rezervat tragerea la sorti :
Grupa A : Australia, Anglia, Tara Galilor, Oceania 1 si castigatoarea play-offului.
Grupa B : Africa de Sud, Samoa, Scotia, Asia 1 si America 2.
Grupa C : Noua Zeelanda, Argentina, Tonga, Europa 1 si Africa 1.
Grupa D : Franta, Irlanda, Italia, America 1 si Europa 2.

Dupa cum se observa cea mai avantajoasa situatie pentru selectionata Romaniei ar fi daca ar castiga CEN Cup urmand a fi repartizata alaturi de Noua Zeelanda, Argentina, Tonga si Africa 1 (Namibia).
In cazul in care ar teermina pe locul 2 in CEN Cup ar avea o grupa puternica cu Franta, Irlanda, Italia, America 1 (Canada sau SUA).
Iar in cel mai nefericit caz cand ar termina pe locul 3 in CEN Cup si ar castiga recalificarile ar evolua in cea mai puternica grupa si anumeGrupa A alaturi Australia, Anglia, Tara Galilor, Oceania 1 (Fiji).

Niciun comentariu:

Insportline