Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 21 noiembrie 2012

Liga Campionilor la volei masculin : Fenerbahce Istanbul - CVM Tomis Constanta 3-2 (25-18, 24-26, 25-23, 20-25, 15-8)

In aceasta seara, la Istanbul, in prezenta a 1.200 de spectatori, vicecampioana Romaniei, CVM Tomis Constanta, a intanit echipa gazda Fenerbahce in cadrul emciului cu numarul patru din cadrul grupe E a celei mai puternice si cea mai prestigioasa competitie intercluburi, CEV Volleyball Champions League.
“Marinarii" condusi de pe margine de cuplul de antrenori antrenorii  Radovan Gacic principal si Erkan Togan secund au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Javier Gonzalez (coordonator), Milos Terzis (extrema), Dan Borota (cap.,universal), Andrei Spanu (centru), Olli Peka Ojansivu (extrema), Mladen Bojovic (centru) şi noua achizitie liberoul sarb Marko Samardzic.
In primul set echilibrul se mentine pana la primul time-out tehnic cand turcii conduc 8-7. Pe fondul greselilor la preluare gazdele se distanteaza decisiv la 16-10 si 19-12. Schimbarile efectuate de catre Gaccic si anume introducerea in teren a rezervelor Bojic, Stancu, Merkhusev si a coordonatorului Lescov nu au avut darul de ai stopa din drumul spre castigarea primului set pe Miljkovic, Marshall set adjudecat de turci cu scorul de 25-18.
Setul al doilea este foarte echilibrat niciuna dintre cele doua combatante nu resuseste sa se desprinda decisiv astfel ca setul ajunge in prelngiri unde castiga de cauza au constantenii care-ai adjudeca setul cu scorul de 26-24.
Acelasi echilibru se mentine si in setul al treilea de data aceasta mai atenti turcii reusind sa castige setul cu scorul de 25-23.
Partialul al patrulea este echilibrat pana la primul time-out tehnic dupa care Miljkovic de unul singur pentru ca Marshall a iesit accidentat duce scorul la 12-8 pentru Fenerbahce. Cu Spanu la serviciu urmeaza o serie incredibila pentru tomitani care intorc soarta setului conducand cu 17-14. Pe fondul caderii pshice a gazdelor si oboselii acumulate de sarbul Miljkovic si coechipierii dobrogenii reusesc sa-si adjudece setul al patrulea cu scorul de 25-20. Cu punctul acumulat pentru castigarea celor doua seturi constantenii isi vad visul cu ochii de a continua parcursul din cupele europene.
Relaxati si deconcentrati pentru ca si-au vazut sacii in caruta jucatorii vicecampioanei Romaniei abordeaza cu lejeritate teabreakul  pierzand setul cu 15-8 astfel ca dupa 122 de minute efective de joc victoria revine celor de la Fenerbahce cu scorul de 3-2.
Serviciul si preluarea a constituit din nou punctul nevralgic al echipei nu mai putin de 21 (!) de servicii transformandu-se in puncte pentru adversar. Nu intelegem de ce s-a renuntata sa d eusor la liberoul bulgar Valentin Ivanov care a fost unul din remarcatii partidei tur. In schimb blocajul a reusit sa aduca echipei 9 puncte.
De remarcat  in special pe universalul Marko Bojic autor a 18 puncte si extrema Ojansivu cu 16 puncte, ( Bojic  a avut si cel mai bun procentaj la preluare dintre toti jucatorii Tomisiului (44%) si nu liberoul iar cel mai bun la blocaj a fost Sergiu Stancu cu 3 asemenea reusite.In clasamentul grupei dupa 4 meciuri disputate conduce PGE SKRA Belchatow cu 9 puncte urmata de Dinamo Moscova cu 6 puncte, Tomis Constanta cu 4 puncte si Fenerbace cu 2 puncte.
Urmatoarea partida CVM Tomis Constanta o va disputa pe 4 decembrie, in deplasare, in compania liderului grupei  polonezii de la PGE SKRA Belchatow.

Niciun comentariu:

Insportline