Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 aprilie 2012

SuperLiga nationala de rugby Cec Bank : Dinamo Bucuresti - RCJ Farul Constanta 25-27 (13-15) sau cum au dresat "piratii" din emisfera sudica pe "buldogi"

Astazi  pe stadionul de fotbal “Florea Dumitrache” (stadionul pe care pana in 1989 evolua echipa de fotbal Victoria Bucuresti) din cadrul Complexului "Dinamo"din Soseau Stefan cel Mare echipa gazda, Dinamo, a primit replica echipei RCJ Farul Constanta in ultima partida a primei etape a editiei din acest an a "SuperLigii nationala de rugby Cec Bank".
Pentru un lot cristalizat cu doar trei saptamani inaite de debutul campionatului si in care lipsa de omogenitate s-a vazut prin greseli in manuirea balonului dar si prin lipsa relatiilor de joc dar cu entuziasm "marinarii" au reusit sa impresioneze asistenta.
Asa stand lucrurile colectivul tehnic format din sud-africanul Collin Lloyd - coordonator tehnic, Cristian Brănescu şi Virgil Năstase - antrenori au trimis in teren urmatorii jucatori : Sergio de la Harpe - Adrian Apostol, Constantin Gheara, Naisa Narukutabua, Van Wyk McGrath - Darril de la Harpe - Samuel Laquai - Sailsa,Renauld van Neel, Randel Morrison - Onal Ageacai (cap.), Vali Mototolea - Pierre du Toit, Erasmus van der Linde, Michael Rice.
Dinamovistii deschid repede scorul in minutul 6 printr-o lovitura de pedeapa transformata de fostul constantean Darie Curea la un offside al oaspetilor scor 3-0. Replica constantenilor nu se lasa asteptata sin in minutul 12 la primul atac vor reusi si primul eseu al partidei prin internationalul Constantin Gheara. Transformarea este ratata de catre aripa Van Wyk McGrath.
In minutul 21 dupa o gramada la 5 metri de terenul de tinta advers gazdele reusesc un eseu pe poartea inchisa prin Caplescu la o greseala de plasament a "marinarilor". Eseul este transformat de Curea si scorul devine 10-5 in favoarea bucurestenilor.
In minutul 23 Renauld van Neel (linia a-III-a) vede cartonasul galben pentru obstructii repetatate iar faristii sunt sanctionati cu o lovitura de pedeapsa transformata de Curea scor 13-5.
In inferioritate numerica faristii ataca si in imnutul 28 la o tusa obtinuta in apropierea buturilor adverse reusesc sa formeze un mol rulant care va duce balonul in eseu prin Randel Morrison (linia a-III-a).Transformarea este ratata din nou de aripa Van Wyk McGrath.
La ultima faza a primei reprize cand bucurestenii erau in 22 advers constantenii reusesc sa intercepteze balonul si pleaca la contraatac prin aripa Adrian Apostol care dupa o cursa de 50 de metri ii va pasa centrului Naisa Narukutabua, care va marca un nou eseu pentru dobrogeni netransformat si acesta. Scor la pauza : Dinamo - Farul 13-15.
In repriza a doua se repeta scenariul din prima repriza cand cele doua echipe si-au impartit dominarea. Dinamovistii vin cu forte noi de la cabine sin pana in minutul 57 vor mai inscrie doua eseuri prin noul intrat Mamoc in minutul 43 dupa un eseu marcat din nou pe partea inchisa si Statulescu dupa fixari repetate ale apararii fariste in minutul 57. Ultimul eseu a fost transformat de acelasi Barbuliceanu scorul devenind 25-15 in favarea "buldogilor". De mentionat faptul ca in in minutul 51 la o tusa pe repunerea Farului Butugan de la gazde primeste cartonas galben pentru placarea sustinatorului prinzatorului de balon.
 Constantenii nu cedeaza si vor incepe cursa de urmarire concretizata in minutul 62 prin eseul lui Renauld van Neel (linia a-III-a) netransformat si acesta scor 25-20 pentru "capitalisti". In minutul 68 internationalul farist aripa Adrian Apostol este sanctionat cu cartonas galben iar lovitura de pedeapsa acordata de catre arbitrul Radu Petrescu nu este transformata de Barbuliceanu.
In ultimul minut de joc fratii Sergio si Darril de la Harpe aduc victoria pentru RCJ Farul Constanta cu scorul de 27-25 dupa ce Sergio a marcat un eseu la centru in urma unei faze prelungite de joc pornita din propriul 22 si jucata la mana iar Darril a reusit sa transforme eseul marcat de fratele sau.

Niciun comentariu:

Insportline