Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 aprilie 2012

Finala Campionatului National Divizia A1 la volei feminin : Stiinta Bacau - CSV 2004 Tomis Constanta 2-3 (25-22, 25-18, 21-25, 17-25, 12-15)

Astazi, la Bacau, in Sala Sporturilor din localitate, campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta, a intalnit pe echipa gazda Stiinta  in a doua partida din cadrul finalei Campionatului National Divizia A1 la volei feminin.In prima intalnire disputata marti au avut castig de cauza voleibalistele de la malul Marii Negre astfel ca meciul de astazi avea o incarcatura emotionala deosebita moldovencele jucandu-si ultima sansa.
Antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei aceeasi formula de echipa ca in ziua precedenta : Diana Neaga (coordonator) - Tsvetelina Zarkova(centru), Elena Butnaru (centru), Jovana Vesovic (universal),Thais (universal), Katsiaryna Zakreuskaya (extrema) şi Marina Vujovic - libero.
In primul set echilibrul se mentine pana spre finalul setului cand la scorul de 24-22 pentru gazde la un atac in aut al moldovencelor tusierul acorda punct pentru Stiinta care va castaga setul cu scorul de 25-22. Campioanele au contestat punctul dar brigada clujeana formata din Nicolae Cristea şi Tudor Pop a dat credit tusierului astfel ca Bacau a castigat nesperat setul. De mentionat faptul ca cei doi arbitrii din Cluj i-au inlocuit pe gălăţenii Mirel Zaharescu şi Lucian Năstase care au oficiat la prima intalnire acestia din urma fiind schimbati in urma acuzelor oficialilor gazda.
Frustrate de pierderea pe nedrept a primului set tomitanele incep foarte nervos setul al doilea astfel ca Zarkova a fost sanctionata cu cartonas galben. Aceasta stare este transmisa si celorlalte coechipiere care incep sa greseasca si astfel ca setul al doilea devine o formalitate pentru modovencele care si-l vor adjudeca cu scorul de 25-18.
In partialul al treilea tusierii isi fac de cap din nou acordand  un punct gratuit Bacaului care va conduce la primul time-out tehnic cu 8-5. Corabia tomitana incepe incetul cu inceptul sa revina pe linia de plutire iar sirenele vor egala situatia la 12-12 pentru ca pe serviciul coordonatoarei Neaga sa se desprinda la 17-13. Bacaoancele nu cedeaza si revin la conducere cu 19-18 insa experienta oaspetelor si-a spus cuvantul si finalul le apartine castigand setul cu 25-21.
Avand ascendentul moral al castigarii setului trei dobrogencele apasa pe pedala de acceleratie si vor conduce cu 10-5 si 14-8. Moldovencele se apropie punct cu punct pana la 17-15 dar atat pentru ca pe serviciul centrului Elena Butnaru constantencele vor castiga setul cu 25-17 egaland situatia la seturi 2-2.meci.care va da castig de cauza campioanelor cu scorul de 25-23.
Ultimul set cel decisiv este echilibrat pana la scorul de 9-9 cand oaspetele reusesc desprinderea castigand setul cu scorul de 15-12 si implicit meciul cu 3-2.
Dupa aceasta noua victorie Tomisul conduce la general cu 2-0 avand nevoie doar de o singura victorie pentru a castiga pentru a doua oara consecutiv titlul de campioana a Romanei fapt ce se poate intalmpla marti 24 aprilie cand se va disputa la Constanta a treia intalnire dintre cele doua formatii.

Niciun comentariu:

Insportline