Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 aprilie 2012

Liga Nationala de handbal feminin : CSU Neptun Constanta - CSM Ploiesti 27-32 (16-18)

In cadrul etapei a-XXI-a Ligii Nationale de handbal feminin, sambata la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, echipa gazda CSU Neptun Constanta a primit replica prahovencelor de la CSM Ploiesti, intr-o partida foarte importanta contand pentru salvarea de la retrogradare pentru ambele echipe.
Antrenorul principal al "sirenelor" Florentin Pera a trimis in teren urmatorul "7" : Mihaela Petrescu - Oana Ionescu, Renta Ghionea, Alla Sheiko, Alexandra Iovanescu , Andreea Enescu si Andreea Dincu.
"Sirenele " incep foate bine partida conducand cu 8-5 in minutul 10 si 12-9 in minutul 15. De aici parca s-a rupt ceva in angrenajul echipei si nici time-outul cerut de Pera in minutul 19 la scorul de 13-12 pentru ploiestence nu a reusit sa schimbe ceva astfel ca dupa 30 de minute de joc oaspetele conduceau la puaza cu scorul de 18-16. Constantencele au avut din nou in inceput de repriza mai bun astfel ca in minutul 41 consemnam din nou egalitate pe tabela de marcaj scor 21-21. Prahovencele in randul carora au evoluat jucatoare cu experierienta ca pivotul Aneta Barcan fosta la Tomis pana in sezonul trecut, Daniela Crap si Nicoleta Gasca nu cedeaza lupta si peste numai 4 miute vor conduce cu 25-21 avantaj care se va mari la 32-25 in minutul 57. Pe final cand zarurile fusesera aruncate Tomisul revine prin doua goluri marcate de Adreea Marginean astfel ca finalul partidei vom consemna victoria CSM-ului din Ploiesti cu scorul de 32-27. Corabia Neptunului incepe incetul cu incetul sa ia apa si sa se scufunde in zona nisipurilor miscatoare de unde se pare ca nu va mai putea iesi salvarea veninind doar de la turneul de baraj pentru ramanerea in primul esalon handbalistic feminin al tarii. Cu doar trei jucatoare de valoare le-am numit aici intr-o ordine aleatorie pe Andreea Enescu (revenita in activitatea sportiva dupa ce a nascut), Renata Ghionea si Alla Sheiko care costituie axul central al echipei nu poti face performanta. In partida de ieri extremele (Dincu si Ionescu) au fost inexistente, cele doua portarite (Petrrescu si Sitenko) parca se fereau de mingie in momentul in care oaspetele aruncau la poarta, iar jocul cu pivotul nu a mers de loc, Iovanescu luand-o la tinta pe portarita ploiesteanca.Pe langa acest fapt nici banca de reverve nu ne ajuta fiind una foarte scurta iar ratarea a 3 aruncari de la 7 metri a pus capac evolutiei constantencelor in partida de astazi. Despre arbitraj ce sa spunem ? A tolerat foarte mult intrarile peste limita regulamentului ale jucatoarelor CSM-ului.  Nu a acordat nicio eliminare ba mai mult spre sfarsitul primei reprize ele acordau cartonase galbene (!). Aceasta brigada feminina ne va reprezenta la Jocurile Olimpice ! Sa vedem in ce maniera vor arbitra acolo !   
Pentru CSU Neptun au evoluat : Iulia Sitenko 4 aruncari parate, Mihaela Petrescu (3 interventii) - Alla Sheiko (8 goluri din 14 aruncari la poarta si o aruncare de la 7 metri ratata), Renata Ghionea (8/12 din care o lovitura de la 7 metri marcata si una ratata), Andreea Enescu (7/11 din care 2 aruncari de la 7 metri frunctificate si una ratata), Andreea Marginean (2/2), Alexandra Iovanescu (1/3), Maria Roiban (0/1).
Sitenko (4 intervenţii), Petrescu (3 intervenţii), Au mai jucat Ilke Sen, Andreea Dincu si Cristina Strungaru.
Cu infrangerea de astazi CSU Neptun Constanta ramane pe locul 11 cu 14 puncte avand si doua jocuri mai putin disputat care urmare a blocarii drumurilor in urma caderilor masive de zapada din luna februrie.
Urmatoarea etapa a -XX-a se va disputa pe 18 aprilie iar CSU Neptun se va deplasa la Deva pentru partida in compania celor de la CSM  Cetate Deva aflata pe penultimul loc al clasamentului.

Niciun comentariu:

Insportline