Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 aprilie 2012

Stiinta Bacau - CSV 2004 Tomis Constanta 1-3 (23-25, 25-19, 16-26, 26-28) in finala Campionatului National Divizia A1 la volei feminin

Astazi, la Bacau, in Sala Sporturilor din localitate, campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta, a intalnit pe echipa gazda Stiinta  in prima partida din cadrul finalei Campionatului National Divizia A1 la volei feminin.Acesta confruntare este o reeditare a finalei de anul trecut cand cele doua combatante s-au intalnit in finala campionatului insa putin diferita pentru ca de data acesta moldovencele sunt favorite pentru terminand sezonul regulat pe primul loc vor disputa 3 mecuri pe teren propriu fata de doua ale campioanei en titre.
În sezonul regulat cele două formaţii şi-au împărţit victoriile. Fiecare a învins pe teren propriu: 3-2 Tomisul la Constanţa si 3-1 Stiinta la Bacau.
Antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Tsvetelina Zarkova(centru), Elena Butnaru (centru), Jovana Vesovic (universal),Thais (universal), Katsiaryna Zakreuskaya (extrema) şi Marina Vujovic - libero.
In primul set echilibrul se mentine pana spre finalul setului care va da castig de cauza campioanelor cu scorul de 25-23.
Partialulul al doilea el are la timona pe jucatoarele din orasul lui Bacovia care se desprind la 8-3 si 12-5. Urmeaza time-outul cerut de Zakoc pentru "sirene" si scorul de vine 16-16. Moldovencele nu cedeaza si se desprind din nou la 20-17 reusind sa-si adjudece setul cu scorul de 25-19.
In setul trei echilibrul se mentine pana la primul time-out tehnic cand tomitanele conduc cu 8-5. Dobrogencele evolueaza din ce in ce emai bine si mareasc diferenta la 18-10.  si 24-15 incheiand setul cu scorul de 25-16.
Prima jumatatea a setului patru este oglinda setului al doilea bacaoancele dominand si creandu-si un avantaj substantial 12-5. Suparat pe evoluatia elevelor sale Zakoc se retrage pe banca lasandu-l pe secundul sau Constantin Alexe sa conduca echipa. Impulsionate de public gazdele isi mareasc avantajul conducanc cu 17-7. Din acest moment se rupe ceva in jocul fetelor antrenate de Florin Grapa iar constantencele profita apropiindu-se la 22-21. Trezite din letargie modovencele au o tresarire de orgoliu si vor conduce cu 24-22 dar campioanele avand asendentul moral al echipei care vine puternic din urma salveaza cele 4 mingii de set adjudecandu-si setul cu scorul de 28-26 si implicit meciul cu scorul de 3-1. Cu aceasta victorie CSV 2004 Tomis Constanta a luat o opitune serioasa in a castiga finala campionatului.
Pentru Tomis au mai jucat : Iulia Bogmaster, Cristina Cazacu si Andreea Ispas.
Serviciul a fost si inger si demon pentru campioane. Voleibalistele de la malul Marii Negre au reusit 4 puncte din serviciu dar au avut si 8 servicii care s-au oprit in fileu sau au depasit spatiul de joc. Tomitanele au avut mari probleme la preluare facand multe erori la acest procedeu fapt pentru care coorodonatorele Neaga si Bogmaster erau puse in pozitii dificile pentru a construi atacul iar blocajul s-a trezit abia in ultimul set cand a resuit sa faca 3 puncte.
Maine incepand cu ora 14.00 se desfasoara meciul al doilea al confruntarii dintre Stiinta si Tomis.

Niciun comentariu:

Insportline