Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 decembrie 2011

Liga Campionilor la volei feminin : CSV 2004 Tomis Constanta - Norda Foppapedretti Volley Bergamo 3-2 (19, -18, -17, 24, 11)

Aseara, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in prezenta a 1.200 de spectatori (printre care s-a aflat si subsemnatul dupa cum arata si imaginea din dreapta) campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta, a primit replica echipei italiene Norda Foppapedretti Volley Bergamo intr-o partida contand pentru Grupa D a Ligii Campionilor la volei feminin.
Echipa constănţeană aflata la debutul ei in aceasta prestigioasa competitie au avut de infruntat un adversar redutabil pe italiencele de la Volley Bergamo echipa la care evolueaza constanteanca Iuliana Nucu fiind castigatoarea editiei 2010-2011 a campionatului Italiei si a 7 editii a Champions League ultima data in editia 2009-2010.
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilescu (centru,capitan), Cristina Cazacu (extrema), Katsiaryna Zakreuskaya (centru), Jovana Vesovic (universal), Tsvetelina Zarkova (extrema)  şi Marina Vujovic - libero.
Primul set debuteaza surprinzator avandu-le la conducere pe "sirene" cu 9-5 dar urmeaza o serie de 7 puncte pentru oaspete care revin si conduc cu 12-9. Dobrogencele se mobilizeaza si trec in avantaj cu 19-18. De aici si pana la finalul setului a fost o singura echipa pe teren si anume Tomisul care a controlat perfect finalul setului adjudecandu-l cu 25-19. 
In setul al doilea tomitanele conduc cu 8-6 la primul time-out tehnic si apoi cu 14-12. Perspectiva castigarii si celui de-al doilea set parca la speriat pe constantence pentru ca au cedat inexplicabil fapt ce le-a permis  jucatoarelor din peninsula sa castige setul cu 25-18.                    
Pierderea setului al doilea dup ce l-au avut in mana le-a turnat plub in picioare astfel ca "marinarele" joaca din ce in ce mai slab cu greseli la preluare, servicii  aiurea, atacuri in blocaj sau in afara spatiului de joc astfel ca scorul arata la un moment dat 14-4 in favoarea adversarelor noastre. Mustruluite serios de Zakoc, Gavrilescu & company incearca sa revina in meci apropiindu-se la 20-14 dar cu constanteanca Iuliana Nucu la servici oaspetele isi vor adjudeca si setul al treilea cu scorul de 25-17.
Dupa cum debutase al patrulea partial 5-1, 11-6 se parea ca vom asista la o victorie in patru seturi a oaspetelor. Diferenta se va mentine in continuare la 18-13 si 21-15. La acest scor intra la serviciu pentru Tomis mezina echipei Cristina Cazacu in varsta de 17 ani care reuseste o serie incredibilă de servicii, inclusiv un as. Blocajul şi atacul au reînceput să funcţioneze, iar scorul a devenit 22:21! Finalul setului  este de infarct  Bergamo a avut minge de meci la 23:24, salvată de atacul Katiei Zakreuskaya, apoi Diana Neaga a servit de două ori pe experimentata Francesca Piccinini (neinspirat reintrodusă în teren), care a greşit preluările şi scorul la seturi a devenit 2:2!
Ultimul set avea sa fie unul disputat intr-o atmosfera incandescenta cu publicul in picioarea incurajandu-si in permanenta favoritele care nu le-au dezamagit si care si-au adjudecat setul cu scorul de 15-11 si implicit meciul cu 3-2 dupa 120 de minute de joc reusind astfel o premiera pentru voleiul constantean care participand pentru prima oara in Ligii Campionilor a reusit si prima victorie in aceasta competitie.
De remarcat intreaga echipa pentru victoria obtinuta dar in special pe Katsiaryna Zakreuskaya realizatoarea a 30 de puncte din care 11 pe serviciul adversarelor tot Katia reusind si 24 atacuri castigatoare, Cristina Cazacu a reusit 2 asi din serviciu, Claudia Gavrilescu autoarea a 5 blocaje iar Marina Vujovic a avut cel mai bun procentaj la preluare (60%).
Victoria de astazi a voleibalistelor de la CSV 2004 Tomis Constanta impotriva italiencelor de la Norda Foppapedretti Volley Bergamo are ca termen de comparatiei victoria istorica obtinuta de handbalistii de la HCM Constanta la prima participare a lor in Liga Campionilor in editia 2004-2005 impotriva catalanilor de la FC Barcelona cu scorul de 29-27(14-12).

Niciun comentariu:

Insportline