Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 iulie 2011

Romania in grupa cu Belarusul si Luxemburgul pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal din Spania 2013

Ieri, la Brno, in Cehia a avut loc tragerea la sorti a grupelor preliminare din zona Europa pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin ce se va desfasura în Spania in perioada 13-27 ianuarie 2013.
La aceasta competitie vor participa 24 de echipe. Dintre acestea 14 locuri sunt rezervate Federatiei Europene de Handbal. Pentru acaesta intrecere sunt direct calificate nationala Frantei - campioana Mondiala si Spania tara organizatoare. In plus alte trei locuri vor fi ocupate de catre echipele clasate pe primele trei locuri la Campionatul European de handbal din Serbia din 2012.Pentru ultimele 9 locuri ramase libere se vor organiza calificari. Astfel in prima faza a calificarilor vor participa 21 de echipe impartite in 7 grupe.In urma tragerii la sorti selectionata de handbal masculin a Romaniei a fost repartizata in  Grupa 7 alaturi de Belarus si Luxemburg. Meciurile se vor desfasura tur-retur in periaoda 2 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012.Echipele clasate pe primul loc in cele 7 grupe de calificare se vor alatura impreuna cu alte 11 nationale alese din cele 14  echipe  si anume Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Ungaria, Islanda, Macedonia, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia şi Suedia care participa la Campionatul European.
Asadar cele 18 echipe vor fi imperecheate tragerea la sorti avand loc pe data de 29 ianuarie 2012 la Belgrad iar castigatoarele din dubla mansa vor completa cele 9 locuri goale ale reprezentantelor Europei la Campionatul Mondial din Spania din 2013.

Niciun comentariu:

Insportline