Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 iunie 2010

Internalul roman pilierul Bogdan Balan s-a transferat in PRO2 la Lyon Olympique Universitaire

Oficialii clubului francez din PRO 2 (liga a doua de rugby) Lyon Olympique Universitaire au anuntat inregimentarea in randurile sale pentru trei ani a internationalului roman pilierul stanga Bogdan Balan .Transferul survine ca urmare a problemelor financiare aparute la gruparea AS Montauban care a fost retrogradata in Federal 1 (liga a treia de rugby din Franta). La gruparea franceza mai evolueaza un alt roman l-am numit aici pe  internationalul roman Alexandru Manta (linia a-III-a).
Bogdan Balan in varsta de 30 de ani impliniti pe 11 februarie, avand o inaltime de 183 cm si o greutate de 115 kg si-a inceput cariera de rugbyst in orasul natal Braila dupa care a jucat la Universitatea Cluj, Universitatea Timisoara si Steaua Bucuresti dupa care s-a transferat in Franta. In hexagon a jucat pentru Bordeaux Rugby Metropole in Federal 1 reusind cu aceasta sa promoveze in Pro2 dupa care s-a transferat in 2005 la US Montauban cu care a reusit anul urmator promovarea in Top 14.
Din 2006 si pana in prezent Bogdan Balan a evoluat in 58 de partide pentru echipa sa de club in Top 14 din care in 42 ca titular reusind sa inscrie si 3 eseuri. De asemenea internationalul roman are si 12 prezente in cupele europene de rugby sub culorile verde-negru ale celor de la AS Montauban.
Bogdan Balan a debutat in nationala “frunzei de stejar”  pe 30 martie 2003 intr-o partida contra echipei nationale a Georgiei de atunci acumuland 23 prezente in reprezentativa Romaniei participand cu nationala "frunzei de stejar" la Cupa Mondiala din 2007 din Franta.

Niciun comentariu:

Insportline