Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 septembrie 2012

VELUX Liga Campionilor EHF la handbal masculin : IK Savenhof - HCM Constanta 35-31 (19-17)

In aceasta  seara, la Goteborg, in prezenta a 2.428 de spectatori, campioana Romaniei, HCM Constanta a debutat intr-o noua editie a a VELUX Liga Campionilor EHF la handbal masculin intalnind-o in cadrul primei etapei, din cadrul grupei B, pe campioana Suediei, echipa gazda IK Savenhof. Pentru constanteni aceasta partida era inceputul unei noi aventuri europene avand o noua conducere tehnica formata din Zvonko Shundovski principal si Marko Isakovic si Alexandru Buligan secunzi si cativa jucatori noi in lot : spaniolii Javier Humet Gaminde (inter dreapta) si Antonio Val Sanchio (pivot) si sarbii Milutin Dragicevic (pivot) si Dalibor Cutura (conducator de joc).
Asa stand lucrurile antrenorul Zvonko Shundovski a trimis in teren urmatorul "7" : Mihai Popescu -Laurentiu Toma (capitan) , Bogdan Criciotoiu, Dalibor Cutura, Val Sanchio, Alexandru Csepreghi si George Buricea.
HCM-ul are un inceput foarte bun cu Mihai Popescu care a ferecat poarta timp de 10 minute si cu un contraatac ucigator in minutul 10 "marinarii"conduceau cu scorul de 4-0. Campionii evolueaza din ce in ce mai bine astfel ca in minutul 25 diferenta se mareste la 12-6 pentru ca la puza scorul sa fie 14-9 in favorea dobrogenilor.
Inceputul partidei este un echilibrat echipele mergand cap la cap pana in minutul 13 la scorul de 9-9. De aici insa scandinavii incep incet incet sa se desprinda si nici time-outul tehnic solicitat de banca constanteana in minutul 17 la scorul de 13-10 pentru Savenhof  si nici superioritati numerice de care au beneficiat baietii nostrii nu vor reusi sa contracareze forta ofensiva a interilor nordici diferenta marindu-se chiar la 4 goluri in minutul 25 (18-14) pentru ca pana la sfarsitul primei reprize HCM-ul sa mai reduca din handicap scor 19-17 la pauza in favoarea celor de la Savenhof.
In repriza a doua  antrenorul macedonean al campioanei Romaniei face o schimbare introducandu-l pe postul de inter dreapta pe spaniolul Humet in locul lui Csepreghi, ibericul reusind sa marcheze pentru HCM pana in minutul 40, la scorul de 24-21 pentru Savenhof, 4 goluri consecutive. In minutul 43 "marinarii" s-au apropiat la 26-24 dar "vikingii" maresc strocul astfel ca diferenta de 4 goluri se reface in minutul 46 la 28-24. Time-outul cerut de HCM nu schimba cu nimic astfel ca diferenta de 4 goluri se mentine pana la final cand consemnam victoria gazdelor cu scorul de 35-31.
In concluzie poarta nu ne-a ajutat in aceasta partida, apararea a fost depasita de inaltii interi scandinavi, am avut patru situatii de superioritate numerica in care nu am resusit sa ne descurcam si colac peste pupaza am mai ratat si 2 lovituri d ela 7 metri prin Toma si Cuutura.
Pentru HCM Constanta au evoluat : Mihai Popescu 10 aruncari la poarta aparate din 34 de aruncari, Ionut Rudi Stanescu (6/17 din care o lovitura de la 7 metri aparata ), Humet (5 goluri din 6 aruncari la poarta), Simicu (5/7), Cutura (5/8 o aruncare de la 7 metri ratat), Laurentiu Toma (5/8 din 4 aruncari de la 7 metri fructificate si una ratata), Val (4/6), Criciotoiu (4/7), Csepreghi (2/4), Buricea (1/2).Au mai jucat : Marius Sadoveac, Alexandru Sabou, Alexander Adzic si Borislav Angelovski.
Urmatoarea partida HCM-ul o va disputa pe teren propriu la Bucuresti (sic!) in companiei campionaei Ungariei MKB Veszprem

Niciun comentariu:

Insportline