Totalul afișărilor de pagină

marți, 27 septembrie 2011

Polonia - Romania 3-0 (27-25, 25-18, 25-22) la Campionatul European de volei feminin

Astazi, la Zrejanin, in Serbia, in cadrul Grupei C a Campionatului Europen feminin de volei, reprezentativa Romaniei a primit replica selectionatei similare a Poloniei. Dupa victoria de ieri in fata Israelului cu scorul de 3-0, fetele noastre si-au asigurat calificarea in primele 12 echipe de pe continent. Darko Zakoc si Constantin Alexe au trimis in teren urmatoarea frmula de echipa :  Diana Neaga (coordonator) - Oana Manu (libero), Iuliana Nucu (centru), Carmen Turlea (universal), Mirela Corjeuteanu (extrema), Ioana Nemtanu (extrema), Nneka Onyejekwe (centru).
Fetele noastre domina inceputul de set conducand cu scorul de 10-6, dar polonezele revin si conduc cu scorul de 19-17.La acest scor Zakoc cere time-out si face cateva modificari in formula de echipa. O scoate pe Nemtanu si o introduce pe Nedelcu. Cu toate acestea polonezele vor conduce cu 24-20. Dupa cel de-al doile time-out Zakoc face doua schimbari inspirate ies coordonatoarea Neaga, centrul Nucu si liberoul Manu si intra Muresan, Butnaru si Trica iar fetele noastre intorc rezultatul conducand cu scorul de 25-24. Polonezele constiente ca pot pierde setul printre degete se regrupeaza si vor castiga primul partil dupa 29 de minute cu scorul de 27-25.
Setul al doilea incepe sub dominarea polonezelelor care conduc la primul time-out tehnic cu scorul de 8-5. Tricolorele revin si conduc cu 12-11. De aici insa polonezele nu vor mai ceda intiativa si cu toate schimbarile in formula de echipa si time-outurile antrenorului sarb al nationelei Romaniei polonezele vor castiga setul dupa 25 de minute de joc cu scorul de 25-18.
Partialul al treilea si ultimul de fapt incepe cu polonezele la carm jocului canducand cu scorul de 5-1, 8-4 si 14-8 dar fetele lui Zakoc intorc mirculos scorul conducand cu 22-20 dar ca si in primul set romancele se ineaca la mal si pierd setul dupa 28 de minute cu scorul de 25-22.
Din nou ne-au tradat preluarea avand 14 preluari gresite si serviciul unde am avut 7 servicii oferite gratuit polonezelor in schimb blocajul a fost punctul forte Romania reusind 14 puncte din acest procedeu.
Dintre jucatoarele folosite in acesta partida se remarca Daiana Muresan cu 9 puncte si Carmen Turlea cu 8 puncte si Nneka Onyejekwe cu 6 blocaje reusite.
Pentru calificarea in sferturile de finala Romania va infrunta miercuri 28 septembrie la Belgrad selectionata tarii gazda Serbia.

Niciun comentariu:

Insportline